עוגת קיטו

עוגת רולדה קטוגנית טעימה וקלה להכנה

עוגת רולדה קטוגנית היא דרך מצויינת להנות ממשהו מתוק ולא להרוס את הדיאטה.

העוגה המגולגלת הומצאה בשנות ה-1800 על ידי בשלנית אמריקאית בשם אלייזה לסלי. היא יצרה את המתכון לבתה שרצתה להכין עוגה אבל לא הספיקה לאפות אותה בתנור. מאז נוצרו מאות מתכונים בסגנון והיום אנו שמחים להכיר לכם את המתכון לעוגת רולדה קטוגנית טעימה.

התזונה הקטוגנית לא תמיד קלה, ישנם מצבים בהם מתגעגעים למתוקים ורוצים לשבור את השגרה. עוגת רולדה קטוגנית היא הפתרון למי שרוצה גיוון בדיאטה.

תוכן העמוד

מצרכים:

רולדה:

  • שקית פודינג וניל (סוויטנגו).
  • 7 ביצים.

קצפת:

  • שקית אבקת סוכר (סוויטנגו).
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (38% לפחות).

אופן ההכנה:

רולדה:

  1. נחמם תנור מראש ל180 מעלות.
  2. נפריד בין החלבון לחלמון בכל ביצה.
  3. את החלבונים נקציף במערבל מזון עד לקבלת מקרם קצפת אחיד.
  4. נעביר את הבלילה לכערה נפרדת, בכוס נערבב את החלמונים ונוסיף לכערת הקצפת.
  5. נערבב ע"י שיטת הקיפול עדי שהקצפת לא תישבר, תוך כדי הפעולה נוסיף בהדרגה את שקית פודינג הוניל.
  6. נניח נייר אפייה על תבנית, נמרח בשמן ונשפוך את הבלילה לתוכו למשטח אחיד.
  7. נאפה בתנור לכ27 דק עד השחמה קלה, נוציר מהתנור ונמתין לקירור.

קצפת:

  1. נקציף במערבל מזון את שקית אבקת הסוכר ואת השמנת המתוקה יחדיו עד לקבלת מקרם קצפת אחיד.
  2. את הקצפת נמרח על הרולדה שלנו באופן שתכסה את כולה.

לסיום, ננתק את הרולדה מנייר האפייה, נגלגל ונחתוך לפרוסות.

והנה לכם עוגת רולדה קטוגנית, בתיאבון!

דילוג לתוכן