לחם קיטו

מתכון ללחם קיטו קל ופשוט להכנה

התזונה הקטוגנית מבוססת על הרעיון שהגוף יכול לתפקד ללא גלוקוז, שהוא מקור האנרגיה העיקרי בתאים שלנו. בגלל שבתזונה זו לא אוכלים פחמימות, זה מקשה מאוד על העמסת קלוריות שגורם בסופו של דבר לעליה במשקל.

בעבר אנשים שחלו בסכרת ואפיליפסיה הונחו לחיות על בסיס התזונה הקטוגנית, אך כמות האנשים שחיים על פי תזונה זו במגמת עלייה, מתוך רצון לנקות את גופנו מסוכרים ואוכל מעבוד שמזיק לנו, וכתוצאה מזה לרדת במשקל.

בעקבות העלייה המתמדת של אנשים שניזונים על פי עקרונות השיטה הקטוגנית, ניתן למצוא היום מוצרים הנמכרים בסופרים ובחנויות מתמחות של תחליפים לפחיממות הנחשקות. ועדין, צוות האתר קיטו ישראל, ממליץ לכם לנסות להכין לפחות פעם אחת לחם קטוגני בבית, ההתמכרות מובטחת!

תוכן העמוד

מתכון ללחם קיטו מנצח וקל להכנה, בכל פרוסה יש 4 גרם פחמימה בלבד.

מצרכים:

  • כפית מלח
  • ביצה אחת
  • כף אבקת אפייה
  • 5 כפות פסיליום
  • 2 כוסות קמח שקדים
  • כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור לחום של 160 מעלות.
  2. בכערה מערבבים את המלח, אבקת אפייה,פסיליום,קמח שקדים.
  3. לאחר מכן מוסיפים את הביצה ואת המים הרותחים.
  4. את העיסה מכסים ומכניסים לקירור של כ 30 דק במקרר.
  5. לוקחים נייר אפייה ומניחים על תבנית שטוחה.
  6. מעצבים את צורת הלחם שאנחנו רוצים בתבנית
  7. אופים כ-45 דק
  8. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם קצת להתקרר, לבסוף פורסים ונהנים.

בתיאבון!

הכנתם? ספרו לנו בתגובות איך יצא:)

דילוג לתוכן